A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula
 

Thoughtful Use of Color in a Home Designed for HGTV

This home, designed for an episode of HGTV’s House Hunters Renovation, features what Interior Designer Tennille Wood calls “new traditional” design because it incorporates traditional design elements with updated finishes and colors.

Removing a wall between the kitchen and living room opened up the original closed-off floorplan. A replacement support beam is stained to match the pantry barn door and living room mantelpiece, creating a cohesive look as if it had always been that way. Wood flooring brings a natural, earthy element to the room and creates continuity throughout the entire floor. Blue fabrics and accessories tie the spaces together with just the right amount of color. The window valance and barstool fabrics have similar scale and colors to avoid the space becoming too busy.
The farmhouse sink is still a popular choice, especially in traditional style kitchen design, and was a must-have for these homeowners. Putting it in front of the window makes it a focal point of the room. The custom valance, for texture and color, is an important aspect to any good kitchen design. Chrome pulls and faucet are quite classic but also add some bling, while the quartz counter and stainless appliances add a modern touch.
Replacing a built-in cubby unit, which didn’t function well in this dining room space, with cabinets matching those in the kitchen provides added storage and doubles as a buffet during parties. As part of the television show, the homeowners updated the existing dining chairs themselves with new blue upholstery and installed a custom barn door to hide the pantry. The floral framed art gives this traditional style a modern twist.
Due to the new continuous flooring throughout these three rooms, the living room area rug acts as an anchor to define the space and creates a neutral backdrop for the room. The homeowner made a custom mantelpiece and stained it to match the barn door and ceiling beam. Poofs add texture and repeat the cream and blue theme. Blue accents also show up in the flower pots and throw pillows, while the aspen painting acts as a natural element in the space, and pears on the table pull in the art’s color.